PORTFOLIO

 

Minyama Extension

This canal front property is now ready to entertain with the addition of multiple outdoor living areas including a plunge pool, outdoor kitchen and fire pit. The existing garage was demolished and replaced with a new tripple car garage that’s really improved the look and functionality of this home.

Dual Occupancy Development 

Designed by the prestigious building designers Taylor’d Distinction this development project had an existing home on a 1000m2 block of land well located in Maroochydore. Approval was granted for a new home to the rear of the site with a battleaxe configuration.

The new home encompasses beautiful light open spaces and a well proportioned layout. Glimpses of the lush landscaping are seen throughout the home really connecting it to it’s surroundings and the high ceilings, doors and generous floor plan give a feeling of luxury and style.

The existing house was redesigned and renovated giving it a fresh new home feel. The end result of this renovation is spectacular. Check out the project video on the home page for before and after shots, along with the construction footage.

Sloping Block Valdora

We worked closely with our clients to design and construct this new residence and secondary dwelling on their sloping block in Valdora, maximising the functionality and features of this challenging site while adhering to a set budget. A long sweeping driveway gently curves up the block to a double garage, and a detached cottage sits adjacent as a retreat that’s completely separate to the house. The main house sits slightly above split on both concrete slab and elevated timber floors on stumps, improving the elevation and views while keeping the floor level uniform throughout. The master bedroom opens outside to a private garden overlooking a natural pond, and the main kitchen, dining and deck has expansive views north capturing light and breezes that will flow through the house. 2x  22,500 water tanks were installed below ground into the rock beneath creating a flat lawn area for the kids. 

Beach House Bokarina

A stone’s throw from the beach our clients wanted capitalise on the location and transform this property into a beachside retreat.
With some clever design we added a master bedroom, ensuite, and library that are discretely accessed through ‘secret doors’ in the second living area.
The garage and main entry was completely reconfigured giving direct access into the house, while enhancing the street appeal at the same time.
The complex alterations to the roofline were completed with precision, and the extension blends seamlessly into the existing house.
The results speak for themselves!

Peregian Beach House

While converting a block of units in Peregian Beach the neighbours asked if we could do their house too, this is the end result! A new kitchen, bathrooms, laundry, paint, floors, front patio extension the list goes on. The best part is the resolution of some serious leaking issues. The spotted gum timber floors were refurbished and came up superb, and the front patio can now be utilised to its full potential in the hot summer months, an excellent result.

Little Mountain Hideaway

The layout of this property didn’t suit the new owners, so we extended and renovated to suit their lifestyle and requirements. It was also very dark with limited opportunities for natural light. We resolved this with new skylights, doors and windows, and a lighter shade of flooring and fresh paint. Sound proofing and insulation were also installed to the children’s games room, and now the house is much bigger and feels light and airy, and is far more functional.

Peregian Beach Units

We converted this 3 Unit complex into a single dwelling with secondary accommodation.
This involved a complete redesign of the existing layout and invasive structural work and engineering to connect units 2 and 3 together.
The result is a much bigger floor plan for a growing family, and a retreat that this family can enjoy when here on their time off.

Keil Mountain Bathroom 

Set in an old Queenslander, the design brief was to match the original style of this home. We achieved this by returning the walls back to their former glory with VJ fibre cement sheeting, and replacing the architraves and cornices. The wall unit pictured was modified to accommodate the new sink and plumbing, with the centre drawer customised to remain functional. Subway tiles to the walls add to the homely feel of this room, and a double shower complete with shower niches make it really practical for a busy family.

Gold Link Outdoor Entertainment Area

This house was transformed with the addition of a new pool, complete with frameless glass, and custom made merbau pool fencing.

The existing deck was replaced with a completely new structure, a new custom staircase added to the side and a solar span patio for shade. The design made great use of the sloping block and functions really well with a beautiful outlook from the deck over the pool.

Gallery

2018 Timit Building All Rights Reserved